Μους λευκής σοκολάτας με λεμόνι

Τι θα χρειαστούμε:
400 γρ λευκή σοκολάτα (θα τη βρούμε σε μπάρες στο Βασιλόπουλο)
600γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ξύσμα από 1 ½ λεμόνι (βιολογικό για να αποφύγουμε το κερί)
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες

Πως το φτιάχνουμε:
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αν δεν έχουμε το εξειδικευμένο σκεύος χρησιμοποιούμε μια κατσαρόλα που θα βάλουμε ½ ποτήρι νερό και πάνω της στερεώνουμε μία άλλη κατσαρόλα όπου μέσα βάζουμε τη σοκολάτα. Προσέξτε να μην έχετε τη μέγιστη θερμοκρασία γιατί καθώς βράζει το νερό μπορεί να πεταχτούν σταγονίτσες είτε μέσα στη σοκολάτα είτε στο χέρι σας καθώς θα ανακατεύετε. Η έννοια είναι να λειώσει η σοκολάτα από τους υδρατμούς γιατί διαφορετικά θα καεί. Μπορούμε βέβαια για πιο γρήγορα αποτελέσματα να χρησιμοποιήσουμε και τον φούρνο μικροκυμμάτων. Μόλις χλυαρύνει η λιωμένη σοκολάτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να καταλήξουμε σε ένα ομοιογενές μείγμα. Τέλος αδειάζουμε το μείγμα μας σε μπολάκια ή ποτήρια του φρέντο (περίπου 6) και τα βάζουμε στο ψυγείο και τουλάχιστον 1 ώρα. Λίγο πριν τα σερβίρουμε τα γαρνίρουμε με λεπτές φετούλες λεμονιού

**Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και εύγευστο γλυκό που η μυρωδιά του λεμονιού μετριάζει κάπως τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και είναι ιδανικό για ένα δείπνο με ψάρια που θέλεις κάτι γλυκό αλλά και μυρωδάτο!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις