Ρεβίθια για εργαζόμενες

Ωραία η γνήσια ρεβιθάδα, αλλά κακά τα ψέματα όταν εργάζεσαι λιγάκι δύσκολο να περιμένεις 4-5 ώρες για να φας ένα φαγάκι και μάλιστα αρκετά ταπεινό όπως τα ελληνικά μας όσπρια. Γι’ αυτό λοιπόν σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή της εργαζόμενης μαμάς μου η οποία κυριολεκτικά λατρεύει τη χύτρα!!!

Τι θα χρειαστούμε:
½ κιλό ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα

Πως θα το μαγειρέψουμε:

Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια μέσα σ’ ένα ευρύχωρο μπολ με αρκετό νερό και τη μαγειρική σόδα. Το επόμενο πρωί ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε στη χύτρα μαζί με το χοντροκομμένο κρεμμύδι, το λάδι, το λεμόνι, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Κλείνουμε τη χύτρα και από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 3 για κουζίνες με κλίμακα 1-9 ή στο ½ για κουζίνες με κλίμακα 1-3 και περιμένουμε ½ ώρα τουλάχιστον. Για να χυλώσουν περισσότερο τα ρεβίθια σας προτείνω να αφήσετε το σκεύος στο κλειστό μάτι της κουζίνας μέχρι να πέσει τελείως η βαλβίδα. Το φαγητό σας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις